123 skiløpere passerte ilargammen på Tana-Varangerløypas dag!
Hele 123 skiløpere passerte ilargammen på vei fra Seida til Vadsø lørdag 13.april. Av disse var det 115 som gikk helt til Vadsø. Dette er ny rekord. Den forrige rekorden ble satt i fjor med 109 skiløpere. Rapportene tyder på at det ikke var alle som fullførte alle de ni milene. Ved Ilargammen var det god stemning, noe de 70 bildene som du finner her viser.

Bildetekst: Skiløperne som kom til ilargammen fikk en varm velkomst.

A
rrangementet klarer å tiltrekke seg et stort mangfold av skiløpere i alle aldere. Den første skiløperen kom til ilargammen 08.40. Den store trøkken ved ilargammen kom imidlertid mellom 10.00 og 12.00. Det var overskyet vær, og føret ble noe trått utover dagen mot Vadsø. Løypene var imidlertid svært gode, og ble ferdigkjørt nærmere midnatt fredagskvelden.

Ved ilargammen fikk alle væske, havresuppe og andre energibomber. Det var også noen fikk preparert skiene på nytt av smørefolk fra Ilar.
 

Løperne som gikk de 90 km var som vanlig en flott blanding av konkurranseløpere og mosjonister. Dagen har ingen tidtaking. Det var også en flott bredde i alder fra ungdommer til godt voksne som har gått av med pensjonen for mange år siden. 

Du finner ca 70 bilder som er tatt ved Ilargammen på Tana-Varangerløypas dag HER. 


Bildetekst: Kjersti Kvammen var skiløper nr. 100 som passerte Ilargammen. Hun har tidligere vært Ilarskiløper.

Oppdatert 27.08.2013
Untitled Document