Tana-Varangerløypas dag 5. april 2014
Har du lyst til å bli en av de som har gått Tana - Varangerløypa? I fjor var det 123 skiløpere som fullførte turen. I år har du muligheten lørdag 5. april. Klarer du hele turen på 9 mil på en dag, beæres du med diplomet "Blodsliterprisen". Tana-Varangerløypa ble i 2009, som den eneste i Nord-Norge kåret til en av de syv beste skiløypene i Norge. Hvis du ikke har tenkt til å delta så oppfordrer vi deg likevel til å møte opp på ilargammen for å heie på deltakerne.

 

Det er ingen påmelding for å delta på Tana - Varangerløypas dag. Giroblankett kr. 200 (startavgift) sendes deltakere som fullfører sammen med deltakeroversikt. Det er diplom til de som går Diplom til de som går 1, 5, 10, 15. gang osv.

Åpnet i 1996

Løypa går parallelt med Varangerfjorden og fører deg gjennom et lett kupert landskap, for det meste godt skjermet av bjørkeskog. Det er mulig å ta av fra løypa på en av de ti stikkløypene som er markert fra riksvei E75. Løypa er et samarbeidsprosjekt mellom lag og foreninger i de tre kommunene Tana, Nesseby og Vadsø, og den ble åpnet for 14 år siden av daværende fylkesmann Svein Alsaker. Den nøyaktige datoen var 14.april 1996.

Tana Varangerløypas skilag etablerte Tana - Varangerløypas dag i 2002 for å øke bruken og markedsføring av løypa. Målet er å lage et arrangement som har et bredt nedslagsfelt blant skigåere, og er enkelt å organisere. Hovedmålet med dagen:

  • Økt bruk av TV-løypa
  • Legge til rette for at flest mulig går hele distansen fra Seida-Vadsø 90 km. (i 2011 gikk 90 stykker hele løypa)
  • Få flest mulig registreringer i løypa av folk som går til en eller flere registreringspostene.

Økonomi

Økonomi er blitt et problem for TVD. Selv om det er ca. 30 personer som jobber dugnad, koster det maskinmessig å drifte 90 km.

Ilar oppfordrer derfor de som har annledning og lyst til å støtte TVD med et beløp, som kan sendes til:

            Tana-Varangerløypa bankkonto   4930 10 01435
            ST.Hanshaugen 18
            9800 Vadsø

Statistikk - løpere som har gått Tana-Varangerløypa

Siden etableringen av Tana-Varangerløypa i 1996 er det 439 løpere som har gått de 90 km. Rekorden har Inger Varsi med 24 turer.

Her finner du statistikk over alle som har gått Tana-Varangerløypa:

 

Lenke til artikkel om ilargammen

Invitasjon

Oppdatert 01.04.2014
Untitled Document