Glimt fra Ilars friluftscamp
Ilars årlige friluftscamp for barn, ungdom og voksne ble i år arrangert lørdag 18. august i strålende vær. Med 22 barn/ungdommer og 15 voksne var det en stor gjeng som i helga campet med ilargammen. Siden Ilars friluftscamp er sponset av FEFO var det gratis å delta.


Natursti

Friluftscampen startet med natursti fra parkeringsplassen ovenfor travbanen og opp til Ilargammen. Det var 5 poster med 15 spørsmål som skulle finnes og løses. Alle gruppene ble også bedømt på samarbeidsevner og hvor flink de var til å motivere hverandre. Dette gjorde turen opp til ilargammen spennende for barn og ungdommer.

Uten moderne hjelpemiddel

Oppe ved ilargammen var det lunsj til alle de 37 deltakerne. Tema for årets friluftscamp var hvordan en skulle klare seg i naturen med minst mulig. Det ble bl.a gitt opplæring i hvordan en skulle yte førstehjelp uten moderne hjelpemiddel. Hvordan en orienterer seg i naturen uten moderne hjelpemiddel. Middagen bestod av villsaukjøtt tilberedet på steinaldervis, dvs. i en kokegrop.

Bjørnehistorier

På kvelden var det kos med lørdagsgodter rundt bålet, mens Ken Ronny Porsanger fortalte deltakerne hva de skulle gjøre hvis de traff på en bjørn i skogen. Vi fikk også noen historier om de bjørnene som Ken Ronny hadde truffet i skogen. Dagen etterpå var det kanskje noen som sang eller joiket når de gikk i skogen ned til bygda??

Her finner du 55 bilder fra friluftscampen

Oppdatert 19.08.2012
Untitled Document